PRIVAATSUSSÄTTED

Uuendatud 01.03.2023.

VEEBILEHE OMANIK JA HALDAJA

Käesolev veebileht kuulub ja seda haldab Columna OÜ (edaspidi Columna). Veebileht on kättesaadav aadressil https://columna.ee/ (edaspidi Veebileht).

Columna OÜ

Registrikood 12787407

Raua 16a-1, 10120 Tallinn, Eesti

Tegevusluba nr. FFA000213

E-post: info@columna.ee

EESMÄRK

Käesolevate privaatsussätete (edaspidi Sätted) eesmärk on teavitada ja selgitada kõikidele Veebilehe sirvijatele ja/või täidetavate vormide kasutajatele (edaspidi Kasutaja) Columna poolt rakendatavaid põhimõtteid Veebilehe kasutamisega kaasnevatel andmete kogumisel, säilitamisel ja võimalikul salvestamisel.

PRIVAATSUSSÄTETE KEHTIVUS JA MUUDATUSED

Käesolevad Sätted kehtivad Veebilehe ja kõikide selle alamlehtede kohta. Sätted rakenduvad automaatselt kõikidele Veebilehe Kasutajatele. Kõik uuendused ja/või muudatused käesolevates Sätetes tehakse Columna poolt vastavalt vajadusele ja ühepoolselt. Kasutajal on võimalus ajakohaseid Sätteid igal ajahetkel Veebilehelt ise kontrollida. Jätkates Veebilehe kasutamist eeldatakse Kasutaja nõustumist antud Sätetega.

ANDMETE KOGUMINE JA ANDMETE KASUTAMINE

Veebilehe kaudu kogutakse alljärgnevaid andmeid. Andmete kogumise viis, eesmärk ja kasutamine on kirjeldatud alljärgnevas.

Veebilehe kasutatavuse statistika:

# Veebilehel kasutatakse Google Analytics (GA) tööriista, mis võimaldab jälgida, salvestada ja analüüsida Veebilehe külastusi ja seal tehtavaid tegevusi (lehtede sirvimine, külastuse kestvus, vormide täitmine, kasutatavad seadmed, brauseri tüüp, külastuse aeg ja koht jms). Eesmärgiks on anda Columnale infot, milline osa Veebilehe sisust on Kasutajale asjakohane ja huvipakkuv. Kogutav teave võimaldab Columnal muuta paremaks Veebilehe üldist kasutuskogemust ja tehnilist toimivust. GA tööriista pakkujaks on Google Inc (Ameerika Ühendriigid) ja nendele rakenduvad andmekaitsesätted on kooskõlas Euroopa Liidu privaatsusstandarditega. GA poolt kasutatavad privaatsussätted on kättesaadavad siit.

# Veebilehel kasutatakse Meta Pixel (Facebook) jälgimiskoodi. Eesmärgiks on anda Columnale infot Facebook’is tehtavate reklaamide toimivuse ja Kasutaja tegevuste kohta Veebilehel, et muuta reklaame asjakohasemaks ja suunatuks õigele sihtgrupile. Meta Pixel poolt kasutatavad privaatsussätted on kättesaadavad siit.

# Veebilehte majutav server (Zone) võib salvestada Kasutaja tehtud päringuid serverile (IP aadress, kasutatav seade, brauseri tüüp, toimingu aeg). Selliseid andmeid kasutatakse üksnes tehnilistel põhjustel, et tagada Veebilehe toimimine, turvalisus ja võimalike turvaintsidentide korral hilisem analüüsivõimalus.

Kasutaja andmed pakkumise vormide kaudu:

Kasutajal on võimalus omal soovil saata Veebilehe täidetavate vormide kaudu Columnale järgnevaid andmeid:

Ettevõtte nimi / Kontaktisik / E-post / Telefon / Kliendid faktooringusse / Arvete summa kuus (€) / Maksetähtaeg (päevades)

Kasutajalt eeltoodud andmete saamisel eeldatakse, et Kasutajal on tõenäoliselt huvi Columna poolt pakutavate teenuste vastu ja andmete saatmist loetakse Kasutaja nõusolekuks saada turundusliku või informatiivse sisuga teateid, hinnapakkumisi jms e-postile ja/või Columnal võtta Kasutajaga ühendust telefoni või SMSi teel.

Kasutaja andmed e-posti vormi kaudu

Kasutajal on võimalus omal soovil lisada oma peamised kontaktandmed Veebilehe vormi kaudu Columna e-posti loendisse. Loendisse lisatakse järgnevad andmed:

Ettevõtte nimi / Kontaktisik / E-post

Kasutajalt eeltoodud andmete saamisel eeldatakse, et Kasutajal on tõenäoliselt huvi Columna poolt pakutavate teenuste vastu ja andmete saatmist loetakse Kasutaja nõusolekuks saada turundusliku või informatiivse sisuga teateid, hinnapakkumisi jms e-postile. Loendi salvestamiseks kasutatakse teenusepakkuja MailChimp tööriista, kelle poolt kasutatavad privaatsussätted on kättesaadavad siit.

ANDMETE SÄILITAMINE

Columna ei säilita kolmandate osapoolte poolt pakutavate tööriistade (GA, Meta Pixel, Mailchimp) abil saadud andmeid mingil kujul enda andmekandjatel. Antud andmeid kasutatakse üksnes nimetatud teenusepakkujate poolt pakutavates keskkondades analüüsimiseks. Kasutajalt Veebilehe täidetavate vormide kaudu saadud andmeid säilitatakse maksimaalselt kolm (3) aastat peale nende saamist.

ANDMETE JAGAMINE KOLMANDATELE OSAPOOLTELE

Columna ei jaga kunagi Kasutaja poolt Veebilehe vormide kaudu saadud andmeid kolmandatele osapooltele – nimetatud andmetele on ligipääs ainult Columna töötajatel. Veebilehe kasutatavuse statistilistele andmetele on ligipääs ainult Columna töötajatel, kes vastutavad Veebilehe sisu, muudatuste ja täiendamise eest. GA ja Meta Pixel tööriistade puhul on andmed teatud kujul kättesaadavad tööriistade pakkujatele vastavalt nende poolt kehtestatud privaatsussätetele.

KASUTAJA ÕIGUSED

Kasutajal on alati võimalus ja õigus pöörduda Columna poole selleks, et:

  1. saada teavet enda jagatud andmete kohta;
  2. paluda enda andmete parandamist või täiendamist;
  3. paluda enda andmete kustutamist.

Kõik pöördumised vaadatakse läbi hiljemalt kolme (3) tööpäeva jooksul. Kui Kasutaja on lisanud ennast Columna e-posti loendisse, on tal igal ajahetkel võimalus ennast loendist kustutada kasutades vastavat linki e-posti jaluses.

ISIKUANDMETE TÖÖTLEMISE PÕHIMÕTTED

Uuendatud 19.04.2023.

1. MÕISTED JA ÜLDSÄTTED
1.1 Isikuandmed on igasugune teave ja/või sellise teabe kombinatsioon, mis võimaldab selle teabe abil otseselt või kaudselt tuvastada ja/või seostada seda konkreetse füüsilise isikuga.
1.1.1 Isikuandmeteks on näiteks: ees- ja perenimi, isikukood, kontaktandmed, isikut tõendav dokument, elukoha aadress, krediidiajalugu jms.
1.2 Isikuandmete töötluseks loetakse mistahes toimingut või toimingute kogumit isikuandmetega, s.h nii automatiseeritud kui ka manuaalseid toiminguid lähtudes andmetöötluse eesmärkidest.
1.3 Faktoor on Columna OÜ (registrikood 12787407).
1.4 Klient on juriidiline isik koos oma füüsilisest isikust seadusliku esindajaga, kes on sõlminud Faktooriga lepingu või on avaldanud Faktoorile soovi pakkumise saamiseks ja/või lepingu sõlmimiseks.
1.5 Teenus on Faktoori poolt Kliendile lepingu alusel osutatav teenus või teenuste kogum.
1.6 Kliendisuhe on Faktoori ja Kliendi vahel sõlmitud või sõlmitavast lepingust tulenev juriidiline suhe, mis on eelduseks Faktoorile Teenuse osutamiseks ja Kliendile Teenuse saamiseks.
1.7 Kolmas isik on igasuguses vormis olev isik, kes ei ole Klient, Faktoor ega Faktoori töötaja.
1.8 Vastutav andmetöötleja on Faktoor ja tema töötajad.
1.9 Volitatud andmetöötleja on füüsiline või juriidiline isik, kes on sõlminud Faktooriga lepingu ning osaleb Teenuse osutamisel ja/või muus Kliendisuhte kestel vajalikus etapis.

2. NÕUSOLEK ANDMETE TÖÖTLEMISEKS
2.1 Faktooriga lepingu sõlmimisel ja/või soovi avaldamisel pakkumise saamiseks ja/või lepingu sõlmimiseks loetakse seda Faktoori poolt automaatseks Kliendi poolt antud nõusolekuks vastavate isikuandmete ja muude punktis 4 loetletud andmete töötlemiseks vastavalt käesolevatele isikuandmete töötlemise põhimõtetele.
2.2 Käesolevad isikuandmete töötlemise põhimõtted kehtivad kõikide Kliendisuhete puhul.
2.3 Käesolevad isikuandmete töötlemise põhimõtted on Kliendisuhte aluseks oleva või sõlmitava lepingu lahutamatuks osaks.

3. ANDMETE KOGUMINE
3.1 Faktoor kogub käesolevas punktis nimetatud andmeid. Vastavalt punktile 4 kogutakse isikuandmeid ja ka muid andmeid tulenevalt andmete töötlemise eesmärkidest.
3.1.1 Kogutavad isikuandmed on isiku kui juriidilise isiku esindaja ees- ja perenimi, isikukood, alaline elukoht, kontaktandmed (telefon ja e-posti aadress), isikut tõendav dokument, residentsus, suhtluskeel, juriidilise isiku füüsilisest isikust tegelik kasusaaja.
3.1.2 Juriidilise isiku kohta kogutavad andmed on ettevõtte üldandmed, kontaktandmed (telefon ja e-posti aadress), arvelduskonto andmed ja konto väljavõte vastavalt vajadusele. Tulenevalt ettevõtte tegevusalast võib nimekiri täieneda.
3.1.3 Tehingute tegemisel kogutavad andmed on vähemalt tehingu osapoolte andmed ja tehingu sisu, mida tavapäraselt väljendab õigusaktides toodud nõuetele vastavalt väljastatud arve koos võimalike lisadega. Tehinguandmete alla kuuluvad ka e-kirjavahetused ja muude platvormide ja/või sidevahendite kaudu tehtud teabevahetus.
3.1.4 Punktides 3.1.1 kuni 3.1.3 kogutavad andmed esitab Faktoorile Klient.
3.1.5 Faktooril on õigus ja teatud juhtudel ka seaduslik kohustus koguda iseseisvalt täiendavaid andmeid Kolmandate isikute kaudu ja/või avalikke registreid kasutades.

4. ANDMETE KOGUMISE JA TÖÖTLEMISE EESMÄRK
4.1 Faktoor kogub ja töötleb kõiki andmeid, s.h isikuandmeid üksnes selleks, et tagada seadustest tulenevate nõuete täitmine ja korrektne Teenuse osutamine kogu Kliendisuhte vältel.
4.2 Andmete kogumine ja töötlemine seadustest tulenevate nõuete täitmiseks:
4.2.1 Füüsilise isiku isikusamasuse tuvastamiseks ja juriidilise isiku esindusõiguse kontrollimiseks;
4.2.2 Krediidivõime hindamiseks;
4.2.3 Finantseerimisasutustele pandud hoolsuskohustuste rakendamiseks, eelkõige rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamiseks ning rahvusvaheliste sanktsioonide nõuete järgimiseks.
4.3 Andmete kogumine ja töötlemine Kliendisuhte läbiviimiseks:
4.3.1 Üldiseks kliendisuhte loomiseks s.h Kliendi poolt esitatud andmete kontrollimiseks;
4.3.2 Usaldusväärsuse ja krediidivõimekuse kontrollimiseks ning Kliendile pakutavate tingimuste loomiseks;
4.3.3 Kliendisuhte ja finantshuvide täitmiseks;
4.3.4 Teenuse analüüsimiseks ja kasutajakogemuse parendamiseks;
4.3.5 Kliendile võimalike uute pakkumiste või kampaaniate tegemiseks.
4.3.6 Kliendile Teenuse kasutamisega seotud uuenduste, muudatuste jms teavitamiseks.

5. ISIKUANDMETE JAGAMINE
5.1 Faktooril on õigus andmeid, s.h isikuandmeid jagada:
5.1.1 Kolmandatele isikutele ja Volitatud andmetöötlejatele, kes on seotud Kliendisuhte loomise ja/või täitmisega ja/või Teenuse osutamisega Kliendile;
5.1.2 Vastutavatele andmetöötlejatele;
5.1.3 erinevate andmekogude pidajatele, kes peavad avalikku maksekäitumise registrit (nt. Creditinfo Eesti AS);
5.1.4 osapooltele, kellele Faktooril on seadustest tulenev kohustus andmete jagamiseks nende korralduste alusel (nt. Rahapesu Andmebüroo, Finantsinspektsioon, Maksu- ja Tolliamet jms);
5.1.5 Kliendisuhtest tulenevate nõuete nõudeõiguse loovutamise korral uuele võlausaldajale.

6. ISIKUANDMETE SÄILITAMINE
6.1 Faktoor ei säilita andmeid, s.h isikuandmeid kunagi kauem, kui see on vajalik seadustest tulenevate kohustuste täitmiseks. Üldjuhul säilitatakse andmeid vastavalt punktile 6.2.
6.2 Kliendisuhete loomisel ja tehingute tegemisel saadud, kogutud ja edastatud teave ja seotud dokumendid säilitatakse seitse (7) aastat peale Kliendisuhte lõppemist või viimase tehingu tegemist.

7. KLIENDI ÕIGUSED
7.1 Kliendil on alati võimalus ja õigus:
7.1.1 saada teavet enda jagatud ja/või Faktoori poolt kogutud isikuandmete kohta;
7.1.2 saada teavet, kuidas ja milliseid isikuandmeid Faktoor töötleb ja nendele juurde pääseda;
7.1.3 paluda enda isikuandmete parandamist või täiendamist;
7.1.4 paluda enda isikuandmete kustutamist;
7.1.5 vaidlustada enda isikuandmete töötlemine;
7.1.6 võtta tagasi oma nõusolek isikuandmete töötlemiseks;
7.1.7 pöörduda Faktoori poole, kui ta tunneb, et tema õigusi on andmete töötlemisel rikutud;
7.1.8 pöörduda Andmekaitse Inspektsiooni poole kaebusega isikuandmete töötlemisega seoses.

8. MUUDATUSED
8.1 Faktooril on õigus igal ajal käesolevaid isikuandmete töötlemise põhimõtteid uuendada ja/või muuta. Klient peaks käesolevat dokumenti iseseisvalt perioodiliselt kontrollima.
8.2 Kliendisuhte jätkamisel loetakse seda Kliendipoolseks nõustumiseks võimalike uuenduste ja/või muudatustega käesolevates põhimõtetes.
8.3 Oluliste muudatuste korral teavitab Faktoor sellest Klienti eraldi e-posti teel.